פרק 8 לתקנון ועדי עובדים עוסק בניהול כספי ועד העובדים וקובע, כי "ועד עובדים יקים, יפעיל וינהל קופת ועד של העובדים במקום העבודה".
על פי התקנון, כספי קופת הוועד יכולים לשמש אך ורק למטרת מימון פעולות ועד העובדים בתחומי פעילותו ובתחומי תרבות, חברה וספורט, עזרה הדדית, השתלמויות, שי לעובדים וכיוצא באלה – כאשר את אופן מימוש הכספים למטרות שלהן נועדו יש לקבוע ולאשר מראש במסגרת תקציב שנתי.
את הפעילות הכספית השוטפת של הוועד ואת קופת הוועד יש לנהל בחשבון בנק נפרד, אשר מוקם בהתאם להוראותיו של "המדריך לניהול כספי ועד עובדים", המהווה חלק בלתי נפרד מהתקנון והמחייב, בין השאר, בחירה של לפחות שלושה בעלי זכות חתימה.
לשם ניהול הכספים באופן שוטף, מחייב התקנון בחירה של גזבר, שיטפל בכל העניינים הכספיים של הוועד בכפוף להוראות התקנון והמדריך הכספי ויישא באחריות להם, כאשר יושב ראש הוועד לא יכול לכהן בתפקיד הגזבר.
במקום עבודה שבו מועסקים לפחות 100 עובדים, על ועד העובדים לבחור מקרב חבריו ועדת כספים, נוסף על הגזבר, שבין תפקידיה: הכנת תקציב שנתי, קיום בקרה ופיקוח תקציבי על ניהול כספי הוועד והגשת דוח כספי שנתי לוועד העובדים.
בתקנון נקבע כי מקורות המימון לפעולות הוועד הם:
תשלומים חודשיים שמותר לנכות משכר העובדים – כאשר שיעור הניכוי כפי שנקבע על ידי בינ"ה (בית נבחרי ההסתדרות) הוא 0.4 אחוזים משכר העובדים (בסיס השכר לעניין זה הוא השכר הקובע של העובד לתשלום פיצויי פיטורים, ללא תקרה).
השתתפות המעסיק או מענק של המעסיק לקיום פעולות שונות המאורגנות על ידי ועד העובדים או בצוותא עם המעסיק, כפי שפורט לעיל.
השתתפות עצמית מיוחדת של העובדים הנוטלים חלק בפעולה ייעודית מסוימת.
מקורות אחרים, כגון ריבית, עמלות וכדומה.
Comments